Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúce VIDEO: Výcvik malých chlapcov na samovražedných atentátnikov!

(Zdroj: YouTube)

ISLAMABAD - Šokujúce video, na ktorom sú vidieť chlapci zrejme nie viac než päťroční, ako strieľajú z celej škály smrtiacich zbraní vo výcvikovom tábore teroristov, zverejnila na internete islamistická skupina pôsobiaca v Pakistane a v Afganistane. Informuje o tom britský denník The Daily Telegraph.

Na videu je vidieť asi dvadsiatka chlapcov oblečených v tradičnom odeve šalvar kamíz, ako zrovnaní v úhľadných radoch pália z pištolí, kalašnikovov aj ťažkých guľometov. Výcvikový tábor sa zrejme nachádza v nepokojnom kmeňovom území Vaziristan na severozápade Pakistanu.

Na záberoch je vidieť, ako pre mnohých z chlapcov s nevinnými, detskými tváričkami je spätný náraz zbrane príliš silný. Niektorí z nich pri paľbe výkrikmi chvália Alaha.

Britský denník The Express si všíma, že tváre istých mladíkov sú na videu rozmazané spôsobom, ktorý Taliban používa, keď publikuje zábery budúcich samovražedných atentátnikov.

Podľa denníka The Daily Mail sú týmto budúcim bojovníkom od mladého veku vymývané mozgy, aby boli neskôr použiteľní ako samovražední atentátnici pre svätú vojnu proti Západu. Mnohí z nich sú údajne synmi "mučeníkov", ktorí sa majú vydať na rovnakú cestu smrti ako ich otcovia.

Nahrávku nazvanú Little Commandos (Malí členovia komanda) zverejnila na internete podľa všetkého Islamská strana Východného Turkestanu, ktorá má základne v pakistanskom Vaziristane. Predpokladá sa, že organizácia poskytuje teroristický výcvik pre ozbrojencov, ktorí potom podporujú Taliban pri jeho útokoch na území susedného Afganistanu, píše The Daily Telegraph. Podľa denníka The Daily Mail je organizácia zodpovedná za stovky teroristických činov po celom svete v uplynulých 20 rokoch.

Organizácia sa usiluje o vytvorenie fundamentalistického moslimského štátu, v ktorom by platil rovnako prísny výklad islamského práva ako v Afganistane za vlády Talibanu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu