Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

V USA sa opäť strieľalo: Starší muž (64) zastrelil štyroch ľudí!

Podozrivý Kurt Myers
Podozrivý Kurt Myers (Zdroj: nydailynews.com)

NEW YORK – Štyria ľudia zahynuli a dvaja ďalší utrpeli zranenia pri streľbe ozbrojeného muža v dvoch mestách v americkom štáte New York. Informovali o tom miestne médiá citujúce políciu.

Štyroch ľudí zasiahol útočník v kaderníckom salóne v meste Mohawk, dvaja z nich zomreli. Ďalšie dve osoby zastrelil v autoumyvárni v neďalekom Herkimeri. Obe mestá ležia asi 360 kilometrov severne od New Yorku.

Polícia v oboch prípadoch pátra po podozrivom 64-ročnom Kurtovi Myersovi, ktorý vopred podpálil svoj byt v blízkosti kaderníckeho salóna, a potom sa vydal na svojou vražednú výpravu. Požiarnici potrebovali 90 minút, kým sa im podarilo požiar uhasiť. V budove našli šesť strelných zbraní. Úrady obyvateľov Herkimeru varovali, aby podľa možnosti nevychádzali na ulicu. Motív činov útočníka zatiaľ nie je známy.

Najnovší incident sa odohral v čase intenzívnej debaty o zvýšení kontroly strelných zbraní v Spojených štátoch. Tú vyvolal decembrový masaker na základnej škole v Newtowne v štáte Connecticut, kde prišlo o život 26 ľudí vrátane 20 detí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu