Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Demolačné práce vo Frenštáte potrvajú dlhšie, obyvatelia čakajú u príbuzných a známych

Miesto ničivej explózie
Miesto ničivej explózie (Zdroj: ČTK)

PRAHA - Demolačné práce na mieste ničivej explózie vo Frenštáte pod Radhoštěm sa komplikujú a budú nákladnejšie, ako sa pôvodne predpokladalo, informuje internetový server iDNES.cz.

Stavbári, ktorí musia výbuchom zničený dvojposchodový objekt, respektíve jeho pravú časť rozobrať postupne od vrchu a pravdepodobne oddeliť od susedného vchodu, sľubujú, že s prácami skončia do konca týždňa. Náklady, ktoré namiesto pôvodne predpokladaného milióna Kč môžu dosiahnuť až štvornásobok, uhradí z veľkej časti krajský úrad.
      
Tri domy jedného bloku sú tam do seba stavebne zapustené, po explózii navyše hrozí narušenie statiky aj v susednom dome, kde je vypnutá nielen elektrina a plyn, ale odstavená aj voda a kúrenie. Obyvatelia čakajú u príbuzných a známych, kedy sa budú môcť nasťahovať späť.
      
Explóziu zámerne spôsobil za pomoci úniku plynu jeden z obyvateľov objektu Antonín Baláž (57), ktorý je jednou zo šiestich obetí tragédie. Spomedzi 11 zranených sú ôsmi už od minulého týždňa v domácom ošetrení. Okrem manželov, ktorí sú s popáleninami na 90, respektíve 50 percentách tela vo veľmi vážnom stave, zostáva v nemocnici už iba muž, bývajúci na prvom poschodí paneláka vo výbuchom menej poškodenej časti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu