Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Explózia obytného domu v Česku: Potvrdených 6 obetí, zomrela celá rodina

Ďalšie nájdené pozostatky patrili dospelému človeku a testy DNA potvrdili najhorší predpoklad, že v skutočnosti išlo o dve osoby
Ďalšie nájdené pozostatky patrili dospelému človeku a testy DNA potvrdili najhorší predpoklad, že v skutočnosti išlo o dve osoby (Zdroj: ČTK)

FRENŠTÁT POD RADHOŠTĚM – Testy DNA potvrdili, že v troskách obytného domu vo Frenštáte pod Radhoštěm, zničeného pri výbuchu plynu, zahynulo šesť ľudí. Oznámila to v noci nadnes krajská policajná hovorkyňa, ktorú citoval server iDNES.cz.

Dom v centre beskydského mestečka explodoval 17. februára vo včasných ranných hodinách. V troskách čoskoro objavili telo najpravdepodobnejšieho vinníka tragédie, Antonína Blažka (57) a pri dôkladnom prieskume aj telesné pozostatky troch detí vo veku 2 až 10 rokov.

Ďalšie nájdené pozostatky patrili dospelému človeku a testy DNA potvrdili najhorší predpoklad, že v skutočnosti išlo o dve osoby. Experti dospeli k názoru, že ide o dve nezvestné ženy - babičku (60) a dcéru (38), ktoré žili spolu s vnučkou na byte v najvyššom poschodí. Pri výbuchu zahynula celá rodina.      

V nemocnici stále zostávajú traja z 11 zranených obyvateľov domu. Manželská dvojica, ktorá bývala oproti predpokladanému vinníkovi, je stále v kritickom stave s vážnymi popáleninami. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu