Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Šokovaní dôchodcovia: Kúpili si krásnu vilu, ostal im len bazén

Demolácia domu v Španielsku Zobraziť galériu (4)
Demolácia domu v Španielsku (Zdroj: Foto: Daily Mail)

ŠPANIELSKO - Britský manželský pár na dôchodku si kúpil v španielskej Andalúzii krásnu vilu. Tešili sa z nej však len krátko. Keď ju kupovali, nevedeli totiž, že nemá stavebné povolenie. A tak, jedného krásneho španielskeho dňa, im po vile ostal len bazén. Ten sa nedal zdemolovať buldozérom. Všetko ostatné áno.

Jana a John Brooksovci sa tešili na dlhé, pokojné roky, ktoré prežijú so svojou rodinou v luxusnej dovolenkovej vile v Španielsku. Ich sen sa však čoskoro premenil na nočnú moru, keď im úradníci oznámili, že dom musia zbúrať, pretože bol postavený nelegálne.

Demolácia domu v Španielsku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Daily Mail)

Po osemročnej právnej bitke udržať si 170tisícový (v librách) majetok, ho napokon zdemoloval buldozér. Všetko, čo ostalo, je hromada sutín a prázdny bazén.

Manželia Brooksovci použili celý dôchodok na kúpu vily v Andalúzii. Urobili tak v roku 2005. Pár si plánoval užívať si tam starobu, no do jedného roka im bolo oznámené, že budú musieť odísť, pretože nehnuteľnosť bola postavená bez stavebného povolenia.

Demolácia domu v Španielsku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Daily Mail)

John Brooks (73), bývalý obchodný riaditeľ, povedal: "Neexistujú slová, ktoré by dostatočne popísali náš hnev na chamtivých, sebeckých a skorumpovaných ľudí, ktorí túto situáciu spôsobili.“

Po demolujúcej akcii rozhodne manželom dvakrát do smiechu nebolo: "Bolo to krásne a všetko, čo ostalo, je prachom naplnený bazén,“ svorne hovoria. Dom mal masívnu strešnú terasu, kde mohli byť party pre 50 ľudí. "Bolo to nádherné miesto. Bol to náš dôchodok a miesto, kde sme boli šťastní a kde sme si užívali s našou rodinou,“ dodávajú nešťastní manželia.

Demolácia domu v Španielsku
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Daily Mail)

Dôchodcovia nemajú žiadnu možnosť, ako dostať svoje peniaze za dom späť. Je na neho vyhlásený konkurz. Aktivisti odhadli, že skorumpovaní vývojári postavili 300.000 ilegálnych domov počas desaťročného boomu bytovej výstavby v Španielsku.

"Nemáme v úmysle vôbec vkročiť znova do Španielska. Prečo by sme mali míňať peniaze v Španielsku a dať im to potešenie, aby mali viac svojich peňazí? Nikdy viac," dodal nahnevaný a skormútený John.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu