Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Teroristi uniesli 7 francúzskych turistov: V nebezpečenstve aj 4 deti!

Francois Hollande
Francois Hollande (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes potvrdil únos siedmich francúzskych turistov, troch dospelých a štyroch detí, na severe Kamerunu neďaleko hraníc s Nigériou. Hollande počas návštevy Grécka povedal, že ide o členov jednej rodiny a že ich uniesla "teroristická skupina známa v Nigérii".

V Nigérii operujú islamistické milície Boko Haram, ktoré majú za cieľ vytvoriť moslimský štát založený na práve šaría. Únos predtým oznámila rozhlasová stanica Radio France Internationale (RFI), ktorá citovala francúzsku ambasádu v Kamerune. Tá uviedla, že turistov uniesli počas jazdy autom neznámi ozbrojenci a odvliekli ich smerom k nigérijským hraniciam.

Kamerun je stredoafrická krajina, ležiaca na pobreží Guinejského zálivu. Na severe hraničí s Nigériou a Čadom.

Odnož Boko Haram - Ansaru - sa počas víkendu prihlásila k zodpovednosti za únos siedmich pracovníkov stavebnej firmy v severovýchodnej Nigérii. Zodpovedná je aj za vlaňajší decembrový únos Francúza v Nigérii, ku ktorému došlo neďaleko hraníc s Nigerom.

K dnešnému únosu v Kamerune došlo v čase, keď francúzska armáda druhý mesiac pokračuje vo vojenskej intervencii proti islamistickým povstalcom v Mali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu