Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nezamestnaný Francúz sa pred úradom podpálil: Chceli mu vziať peniaze z podpory!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NANTES – Smrteľné zranenia si privodil nezamestnaný Francúz (†43), ktorý sa dnes podpálil pred úradom práce v západofrancúzskom meste Nantes.

Muž, ktorý už nedostával podporu v nezamestnanosti, protestoval proti požiadavke úradov, aby vrátil financie, ktoré mu vyplatili neoprávnene. Vo francúzskom rozhlase to povedal riaditeľ štátneho pracovného úradu (Pole Emploi), Jean-Charles Steyger.

Informoval, že pracovníci úradu práce ponúkli mužovi stretnutie, keď varoval, že sa pred jeho budovou podpáli. Muž, na ktorého poslali policajtov, sa pri ich príchode polial horľavinou a zapálil ju, napísala agentúra DPA. Vo Francúzsku zaznamenali sériu sebapoškodzovacích incidentov, odkedy sa pred dvoma rokmi upálil v Tunisku mladý pouličný predajca, aby na svoje problémy upozornil úrady. Akt zúfalstva Muhammada Búazízího odštartoval sériu revolúcií tzv. arabskej jari a inšpiroval svojich nasledovníkov v severnej Afrike a Francúzsku, kde napätie vyvolávajú vysoká nezamestnanosť a vysoké náklady na živobytie.

V auguste sa pred úradom v Mantes-La-Jolie na predmestí Paríža upálil 57-ročný nezamestnaný otec štyroch detí, zraneniam podľahol o niekoľko dní. V roku 2011 sa rovnakým spôsobom upálili učiteľ (†44), ktorý sa dostal do konfliktu so svojimi študentmi, a pracovník (†57) spoločnosti France Telecom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu