Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Loď narazila na úlomky lietadla, zrejme ide o zrútenú stíhačku USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RAVENNA - Potápači z talianskej pobrežnej stráže, ktorí pátrajú po nezvestnej americkej stíhačke F-16 a jej pilotovi, sa dnes zameriavali na vodnú plochu, kde rybárska loď natrafila na úlomky lietadla. O nich sa predpokladá, že patria hľadanému stroju.

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na predstaviteľov pobrežnej stráže.  Trosky sa našli v noci na hladine severnej časti Jadranského mora, uviedol kontraadmirál Francesco Saverio Ferrara. Podľa vyjadrenia amerických vzdušných síl ide zrejme o trosky hľadanej stíhačky.

"Dúfame, že počas dňa zistíme viac, čím by sme mali jasnejšiu predstavu o tom, čo sa naozaj stalo," dodal Ferrara. Záchranné akcie na mori riadia z prístavu v meste Ravenna, prieskum zo vzduchu vedú lietadlá štartujúce z americkej leteckej základne v meste Aviano.

Záchranné práce však v noci skomplikoval dážď so snehom, v priebehu dňa znižuje viditeľnosť zase hmla. Predstavitelia amerických vzdušných síl však zostávajú ohľadom záchrany pilota zatiaľ optimistickí. Bojová stíhačka vzlietla z avianskej základne na výcvikový let v pondelok večer, pričom s ňou kontrolná veža stratila spojenie približne o 20.00 h SEČ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu