Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Na diaľnici vo Švédsku sa zrazilo vyše sto áut: Tri obete a desiatky zranených!

Tragická nehoda v južnom Švédsku Zobraziť galériu (11)
Tragická nehoda v južnom Švédsku (Zdroj: Aftonbladet)

ŠTOKHOLM - Dnes napoludnie došlo v južnom Švédsku k hromadnej dopravnej nehode, počas ktorej do seba narazilo približne sto áut. Traja ľudia zahynuli a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Na mieste panuje totálny chaos.

Pod tragickú nehodu na diaľnici E4 neďaleko prístavného mesta Helsingborg sa podľa polície podpísala hustá hmla a klzký povrch vozovky. Viacerí vodiči nezvládli v takýchto nepriaznivých podmienkach riadenie a narazili do iných vozidiel.

Na diaľnici vo Švédsku
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Aftonbladet)

"Všade vládne panika, ľudia nevedia, čo majú robiť. Niektorí sú ešte stále zaseknutí vo svojich autách. Bude to chvíľu trvať, kým ich všetkých vyslobodíme," opísal situáciu veliteľ hasičov Christer Haraldsson. Presné údaje o obetiach neboli stále zverejnené, podľa posledných informácií ale prišli o život najmenej traja ľudia a zhruba dvadsiati sa zranili.

Portál thelocal.se informoval, že diaľnica E4 je momentálne uzavretá v oboch smeroch. Úsek plný vrakov je dlhý takmer dva kilometre. "Ako záchranár pracujem už tridsať rokov, ale nikdy som nič také ešte nevidel," povedal Jonas Hellsten.

Na diaľnici vo Švédsku
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: Aftonbladet)

Na väčšine územia Švédska dnes sneží. Kvôli nepriaznivému počasiu sa v krajine stalo množstvo dopravných nehôd, 33 ich hlásia len v okolí Štokholmu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu