Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Rakúsku vyčíňali podpaľači, požiare hlásili v troch kostoloch

Ilustračné foto
Ilustračné foto

AMSTETTEN - V troch kostoloch v dolnorakúskom meste Amstetten dnes očividne došlo k podpaľačstvu, uviedla tlačová agentúra APA. Podľa informácií webovej stránky noe.orf.at mali hasiči v Amstettene prvý poplach o 9.40 hod., keď bol nahlásený požiar v kláštornom kostole v centre mesta. Horela spovednica a lavice v prvých piatich radoch.

Ešte počas nasadenia hasičov prišli ďalšie dve hlásenia. Zápach požiaru hlásili aj z mestského farského kostola a z Kostola Ježišovho srdca. Tam údajne došlo k pokusu založiť oheň pri vchode, ešte počas omše.
      
Polícia poslala hliadky ku všetkým kostolom v Amstettene, v nasadení bolo vyše 100 hasičov. Bližšie podrobnosti neboli bezprostredne známe.

Hasiči museli pomôcť aj mladému mužovi, ktorý v noci nadnes vyliezol na 10 metrov vysoký vianočný stromček vo Feldkirchene v Korutánsku a odmietal zliezť dole. Podľa informácií polície urobil 24-ročný muž takýto čin už vlani, pričom z vianočného stromčeka spadol a utrpel ťažké poranenia, uviedla tlačová agentúra APA. K tohtoročnej udalosti došlo v skorých ranných hodinách o 4.00 hod. Policajtom sa nepodarilo muža presvedčiť, aby zliezol, preto prišlo hasičské auto s rebríkom. Mladíka zaistili lanom a stiahli zo stromčeka. Previezli ho na kliniku do Klagenfurtu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu