Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Hrdinovia zo streľby na škole: Krásna Victoria chránila detičky vlastným telom!

Victoria Soto Zobraziť galériu (3)
Victoria Soto (Zdroj: Instagram)

NEWTOWN – Hrdinskí učitelia z masakru! Adam Lanza, ktorý spustil paľbu na škole Sandy Hook v americkom Newtowne, Connecticut v piatok ráno, zavraždil 26 ľudí, vrátane 20 detí, pričom pred masakrom otočil zbraň aj proti vlastnej matke. Úrady medzi obeťami identifikovali riaditeľku Dawn Hochsprung (47), školskú psychologičku Mary Sherlach (56) a mladú Victoriu Soto (27), ktorá vlastným telom bránila detičky.

Keď Lanza spustil streľbu, niektorí učitelia sa skryli pod stoly. Riaditeľka Hochsprung ani psychologička Sherlach však nezaváhali ani na sekundu. Vybehli z kancelárie na chodbu, odkiaľ počuli výstrely, aby zabránili nebezpečenstvu. Stálo ich to životy. Zástupca riaditeľky vyviazol zo streľby s postrelenou nohou.

Denník The New York Times informoval, že Lanza sa dostal do školy práve vďaka riaditeľke, ktorá ho poznala, keďže jeho matka Nancy učila na škole. Hochsprung pritom len prednedávnom nechala nainštalovať na škole nový bezpečnostný systém, aby tak zvýšila bezpečnosť študentov.

Na Dawn Hochsprung priatelia spomínajú ako na usmievavú, energickú, pozitívnu a vášnivú ženu, ktorá na škole pôsobila dva roky. "Bola veľmi milá a vtipná, ale zároveň aj naozajstný líder. Bola typ človeka, ktorého by ste si vybrali, aby učil vaše deti. A tie ju milovali," uviedol pre CNN jej kamarát Tom Prunty.

Ozajstné hrdinstvo, pri ktorom prišla o život, preukázala mladá učiteľka Victoria Soto. Keď Lanza vtrhol do triedy plnej detičiek, vrhla sa pred ne, aby ich uchránila pred strieľajúcim šialencom, uvádza MailOnline.

Riaditeľka Dawn Hochsprung
Zobraziť galériu (3)
Riaditeľka Dawn Hochsprung  (Zdroj: internet)

Učiteľka Victoria Soto
Zobraziť galériu (3)
Učiteľka Victoria Soto  (Zdroj: Instagram)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu