Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Putin chce, aby každá rodina mala 3 deti: Viac ľudí pre silné Rusko!

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v stredu vyzval svojich krajanov, aby mali viac detí. Expremiér sa tak vyjadril počas výročného prejavu o stave krajiny na pôde parlamentu.

 Podľa jeho slov bol dlhodobý úpadok ruskej populácie najmä v 90. rokoch veľkým problémom krajiny a mohol pre ňu znamenať "konečný ortieľ". Prezident sa počas svojej kampane pred marcovými voľbami rázne zasadzoval za ešte väčšiu pomoc dvojdetným rodinám, ktoré vláda v Moskve začala v posledných rokoch výrazne finančne podporovať. Navyše od budúceho roka bude špeciálne podporovať aj tretie dieťa.

"Aby bolo Rusko suverénne a silné, musí nás byť viac. Som si istý, že rodina s troma deťmi by mala byť normou. No musíme preto urobiť veľa. Podarilo sa nám teraz prelomiť deštruktívny trend, čo je náš kľúčový cieľ," povedal Putin na margo tohtoročných štatistík, podľa ktorých Rusko prvý raz od pádu Sovietskeho zväzu nevymieralo. Krajina má v súčasnosti približne 143-miliónovú populáciu, ktorá však trpí nezdravým životným štýlom, alkoholizmom či laxným prístupom k zdraviu a životnému prostrediu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu