Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Mexická kráľovná krásy (†22) sa spriahla s narkomafiou: Strieľala na vojakov!

María Susana Floresová
María Susana Floresová (Zdroj: ČTK)

SINALOA - Mexická kráľovná krásy (†22), ktorá bola zabitá koncom novembra počas prestrelky medzi armádnou jednotkou a priekupníkmi drog, strieľala na vojakov.

Informovala o tom agentúra EFE s odvolaním sa na mexickú prokuratúru. María Susana Floresová cestovala 24. novembra v aute so skupinou ozbrojených mužov po vedľajšej ceste v severomexickom štáte Sinaloa. Keď ich vojaci zastavili, vystúpila z auta so zbraňou v ruke a zapojila sa do prestrelky. Podľa prokuratúry to dokazujú testy, pri ktorých sa na jej rukách našli stopy po chemických látkach vznikajúcich pri streľbe. Povedal to zástupca prokuratúry štátu Sinaloa Enrique Feregrino.

Kriminalisti vykonali podrobný test na prítomnosť olova a bária, pretože telo mladej ženy bolo nájdené v blízkosti útočnej pušky typu AK-47. Podľa pôvodných informácií prokuratúry slúžila žena gangstrom pri prestrelke ako živý štít.

Počas streľby zahynuli okrem nej dvaja vojaci a jeden civilista. Podľa mexických médií Floresová, ktorá vo februári zvíťazila v súťaži krásy s názvom Žena Sinaloa 2012, cestovala v aute so svojím snúbencom. Tým bol údajne Orzo Iván Gastelún, domnelý boss drogového kartelu Sinaloa, ktorému sa podarilo z miesta prestrelky utiecť.

Podľa EFE nie je Floresová prvá kráľovná krásy, ktorá bola v spojení s niektorým z drogových gangov. V roku 2008 zatkla mexická polícia vtedajšiu víťazku súťaže krásy v Sinaloa Lauru Elenu Zúňigovú spoločne so siedmimi mužmi. Skupina mala pri sebe zbrane a peniaze údajne pochádzajúce z trestnej činnosti.

Vojna drogových gangov trvá v Mexiku už šesť rokov. Podľa mimovládnych organizácií od začiatku vojenskej ofenzívy proti drogovým gangom koncom roka 2006 prišlo o život viac ako 37.000 ľudí. Zatiaľ posledným hrozným nálezom spojeným s bojom medzi kartelmi je deväť pokrájaných tiel v igelitových vreciach, ktoré objavila miestna polícia v nedeľu na severe krajiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu