Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Táto FOTO vyvolala pobúrenie: Muža (†58) zachytáva okamih pred smrťou!

Hana krátko pred smrťou odfotili Zobraziť galériu (2)
Hana krátko pred smrťou odfotili (Zdroj: YouTube)

NEW YORK - V Spojených štátoch vyvolal pohoršenie denník New York Post, ktorý v utorok na prvej strane zverejnil fotografiu zachytávajúcu muža krátko predtým, ako ho zabilo metro. Na svojom serveri taktiež umiestnil videoreportáž o incidente pod titulkom Horor v metre.

"Odsúdený. ​​Tento muž, ktorého strčili na trať, zomrie," otitulkoval v utorok denník fotografiu, na ktorej je vidieť 58-ročného Kórejčana Ki Suk Hana, ako sa drží okraja perónu v snahe vyliezť z koľajiska. New York Post spresnil, že muža strčil pod vlak bezdomovec, s ktorým sa predtým pohádal. Polícii sa útočníka podarilo krátko nato zadržať.
 
"Je mi z toho zle. Prečo New York Post dal niečo také na prvú stranu? Je to fakt hnusné," rozčuľuje sa Brian Frederick. "Táto fotografia je absolútne nemorálna," zhodli sa mnohí užívatelia Twitteru. Podľa niektorých by mal byť autor snímky zatknutý za to, že zúfalého muža fotografoval namiesto toho, aby mu pomohol dostať sa do bezpečia.
 
Táto fotka vyvolala v Spojených štátoch veľké pobúrenie
Zobraziť galériu (2)
Táto fotka vyvolala v Spojených štátoch veľké pobúrenie  (Zdroj: YouTube)
Denník vysvetlil, že autorom rozporuplnej fotografie je profesionálny fotograf na voľnej nohe a jeho spolupracovník Umar Abbasi, ktorý čakal na metro. Po tom, ako páchateľ nebohého zhodil do koľajiska, vraj "bežal k vlaku a niekoľkokrát spustil blesk fotoaparátu v nádeji, že vodič blesk uvidí", a ani nevedel, čo pritom fotografuje.
 
Toto tvrdenie však okamžite vyvolalo pochybnosti, pretože Abbasi urobil najmenej ďalšie dve fotografie: na jednej je zachytený Ki Suk Han, ako po páde leží na koľajniciach, na druhej sú vidno ľudia, ako nečinne postávajú na nástupišti. "Snažiť sa upútať pozornosť vodiča bleskom fotoaparátu a možno ho tým aj oslniť, asi nepomôže niekomu, kto sa jednou rukou drží nástupišťa," poznamenal spravodajský server The Atlantic Wire.
 
Tragédia sa odohrala na Manhattane neďaleko Times Square. Obeť bola ženatá a podľa médií aj pomerne zámožná. Han sa vraj snažil ochrániť spolucestujúcu pred obťažovaním zo strany mladého bezdomovca. Tento Afroameričan potom muža zhodil pod prichádzajúcu súpravu metra. Nikto z ostatných prítomných sa tomu nepokúsil zabrániť či obeť rýchlo vytiahnuť. Tieto skutočnosti tiež vyvolali pohoršenie.
 
Muža nechali zomrieť pod metrom

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu