Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Gigantická zápcha sa rozbehla: Vodiči v autách trčali celý víkend!

Zápcha miestami dosahovala stovky kilometrov Zobraziť galériu (2)
Zápcha miestami dosahovala stovky kilometrov (Zdroj: Russia Today)

MOSKVA - Obria dopravná zápcha, ktorá neďaleko mesta Tver tri dni blokovala hlavný cestný ťah medzi Moskvou a Petrohradom, sa konečne rozbehla. Vozidlá sa od dnešného rána pohybujú obvyklou rýchlosťou.

"Trasa je už momentálne prejazdná v oboch smeroch. Priemerná rýchlosť dosahuje 80-90 kilometrov za hodinu," uviedla dopravná polícia po tom, ako sa cestu podarilo očistiť. Zápcha sa začala zmenšovať v noci, keď kolóna stojacich vozidiel dosahovala už "len" 20 kilometrov. Ráno sa cesta stala úplne prejazdnou. Policajné hliadky museli preto zobudiť vodičov kamiónov, aby sa dali do pohybu.

Ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie dnes uznalo, že jeho podriadení a správa ciest situáciu nezvládli. Minister Vladimir Pučkov dnes vyhlásil, že vodiči nemali k dispozícii jedlo, vodu a lieky a nedostávali ani informácie o prijímaných opatreniach a o perspektíve riešenia krízovej situácie. "Všetci riadiaci pracovníci musia byť na trase, nie sedieť v teplých pracovniach," zdôraznil.

Tver a jeho okolie postihli obrovské prívaly snehu minulý týždeň. V závejoch uviazli kamióny aj osobné autá a dĺžka zápchy v nedeľu dosahovala až 200 kilometrov. O jedlo a pitie pre tisícky vodičov a ich pasažierov sa okrem profesionálnych záchranárov starali aj dobrovoľníci.

Gigantická zápcha sa rozbehla:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Russia Today)

Nepriaznivú situáciu, kedy pomoc od úradov ani zďaleka nedorazila ku všetkým vodičom v zápche, využili rôzni podnikavci, ktorí ponúkali potraviny a miesta na parkoviskách až za päťnásobok obvyklej ceny.

Podľa meteorológov gigantická dopravná zápcha ukázala, ako ruské orgány prehliadajú ich varovania, či už v lete pred povodňami, ktoré si na juhu Ruska vyžiadali viac ako 150 životov, alebo v zime pred fujavicou. Ďalšiu snehovú nádielku predpovedajú už v utorok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu