Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Naivná tínedžerka chcela pobozkať leva: Takmer ju zožral!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

JOHANNESBURG - Osemnásťročná Lauren Fagen utrpela vážne zranenia po tom, ako sa pokúsila pobozkať leva v Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre v juhoafrickom meste Hoedspruit. Samec menom Duma ju totiž zdrapil za ruky a nohy a snažil sa ju vtiahnuť do svojho výbehu, pričom ju zranila aj samička.

Tínedžerka sa momentálne zotavuje v nemocnici a priznala, že má veľké šťastie, že je nažive. "Neuvedomila som si, že môže vystrčiť laby von z klietky. Mohla som zomrieť alebo prísť o nohu. Je zázrak, že som prežila," uviedla pre denník The Globe and Mail Kanaďanka, ktorá si priznala svoju chybu.

Fagen pôsobí v Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre od 16. júna ako dobrovoľníčka. V pracovnej náplni má napríklad kŕmenie mláďat nosorožca či mediara svetlochrbtého a tiež čistenie klietok levov. Práve upratovala klietku, v ktorej sa levy zvyknú kŕmiť, spojenú s ďalšou, v ktorej sa nachádzal päťročný Duma.

Ten bol podľa tínedžerkiných slov spočiatku veľmi priateľský, no keď sa ho dotkla, rozzúril sa. Zachránili ju ostatní dobrovoľníci, ktorí zviera zahnali metlou. Podľa manažérky centra síce Fagen bude mať jazvy, no inak by sa mala úplne zotaviť. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu