Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bomba na krku Austrálčanky vraj bola atrapou

Madelein Pulverová Zobraziť galériu (2)
Madelein Pulverová

SYDNEY - Podozrivé zariadenie, ktoré v stredu neznámy muž pripevnil na krk mladej Austrálčanke (18), neobsahovalo výbušninu, ako predtým špekulovali médiá. Napísala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na austrálsku políciu.

Austrálskym špecialistom trvalo v stredu desať hodín, než sa im podarilo z krku Madeleine Pulverové zložiť zariadenie, ktoré pripomínalo bombu, a ktoré k nej vraj pripútal maskovaný muž, potom čo vnikol do domu rodiny na predmestí Sydney.

Podľa Marka Murdocha z polície Nového Južného Walesu sa nakoniec ukázalo, že zariadenie bolo veľmi prepracovanou napodobeninou bomby. Preto vraj policajtom trvalo tak dlho, než ho odstránili. Murdoch tiež uviedol, že útočník nechal v dome odkaz s presnými požiadavkami. Neprezradil ale, čoho presne sa týkali, ani čo mal útočník na sebe.

Polícia zatiaľ nevie, prečo sa terčom útoku stala práve Pulverová. Je ale presvedčená, že nešlo o náhodný čin. Niekoľkohodinovú drámu sledoval rad obyvateľov Austrálie, vrátane jej premiérky Julie Gillardové.

"Keď som sa o tom dozvedela, prvá vec čo mi napadla, bolo: 'Je to ako podľa hollywoodskeho scenára; niečo, čo môžete vidieť v kine alebo v televízii. Nikdy by ste nečakali, že sa niečo také skutočne stane v Austrálii," povedala k prípadu Gillardová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu