Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fandenie o život: Chlapec (14) sa takmer upil na smrť na hokejovom zápase!

Jihlavskí fanúšikovia
Jihlavskí fanúšikovia (Zdroj: Facebook)

JIHLAVA – Na sobotňajšom hokejovom zápase v českej Jihlave takmer prišiel o život len 14-ročný chlapec. Koncom druhej tretiny upadol do bezvedomia a záchranári ho previezli do nemocnice. Tam zistili, že príčinou náhleho kolapsu je alkohol, chlapec sa spolu s kamarátmi opíjal priamo vo fanúšikovskom kotly! Informoval o tom český portál idnes.cz.

Mladý chlapec na Horácky zimný štadión neprišiel len povzbudzovať, ale aj poriadne sa zabaviť. To ho však nakoniec takmer stálo život. Počas zápasu jihlavskej Dukly a Mladej Boleslavi si priamo v hľadisku popíjal s kamarátmi alkohol. Množstvo chľastu, ktoré hrdlami mladíkov pretieklo, však jeho malé telo nezvládlo a koncom druhej tretiny skolaboval.

Keď záchranári školáka odvážali, bol silno opitý a na nič nereagoval. V bezvedomí ho previezli rovno na detskú jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS). „Prijali sme oznámenie od detskej lekárky, že v sobotu prijali 14-ročného chlapca v bezvedomí, do ktorého upadol po požití alkoholických nápojov,“ povedala krajska policajná hovorkyňa Dana Čírtková.

Chlapec bol ešte v pondelok ráno v nemocnici. Či si mladíci alkohol na štadión prepašovali, či ho tam kúpili alebo na zápas prišli už opití teraz vyšetruje miestna polícia. Ak by sa potvrdilo, že mladý fanúšik kúpil fľašku na pôde štadióna, klub by mal z toho zrejme veľké problémy. Od nešťastnej udalosti sa však dištancuje.

Podľa zástupcov Dukly Jihlava je však pravda inde. Chlapec mohol prísť na zápas už pripitý, ako to robí väčšina fanúšikov.„Preniesť alkohol v tak veľkom množstve ľudí by asi bolo možné. V tom sa dá hľadať chyba usporiadateľa. Ale zase nebude úplne jednoduché to ustrážiť pri takej frekvencii,“ povedal hovorca jihlavskej radnice Radek Tulis.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu