Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Izraelskí vojaci zastrelili pri bezpečnostnom múre mladíka

Ilustračné foto
Ilustračné foto

GAZA CITY/TEL AVIV - Izraelskí vojaci v noci nadnes v pohraničnom pásme s pásmom Gazy smrteľne zranili mladého Palestínčana. Informovali o tom dnes miestne médiá.

Podľa palestínskej tlačovej agentúry SAFA, 21-ročný Palestínčan, ktorý prenikol do nárazníkovej zóny pozdĺž hraničného bezpečnostného múru, bol psychicky chorý. Mladík na následky strelného zranenia vykrvácal, pretože sanitky sa niekoľko hodín nemohli dostať na miesto incidentu, uviedla SAFA, za ktorou je islamistické hnutie Hamas spravujúce pásmo Gazy.  

Hovorkyňa izraelskej armády v Tel Avive potvrdila, že izraelská hliadka pri bezpečnostnom múre postrelila podozrivého muža. Hovorkyňa podotkla, že muž nereagoval na výstražnú paľbu do vzduchu, schoval sa v riečnom koryte a po krátkej chvíli sa znova vydal na cestu smerom k Izraelu.

Izrael začal budovať separačný bezpečnostný múr koncom roka 2002, aby sa ochránil pred palestínskymi útočníkmi. Múr však ostro zasahuje do palestínskeho samosprávneho územia Západného brehu rieky Jordán a podľa jeho kritikov má za cieľ obsadiť pôdu, ktorú chcú Palestínčania pre svoj štát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu