Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Čechách vyrastá tajomný bunker: Protiatómový úkryt pre sektu za dve miliardy?!

Megastavba vyvoláva mnoho otáznikov Zobraziť galériu (4)
Megastavba vyvoláva mnoho otáznikov (Zdroj: sinagl.cz)

PRAHA - Bývalá manželka jedného z najbohatších Čechov stavia na Křivoklátsku gigantické centrum, o ktorého účele sa zatiaľ len špekuluje. Stavbu so štyrmi poschodiami, z toho dvoma pod zemou, miestni prezývajú Temelín.

Za peniaze sa dá kúpiť takmer všetko. Aj megabunker, ktorý vyzerá ako jadrová elektráreň. Ten začala stavať bývalá manželka českého miliardára Pavla Tykača Daniela Kuchtová pred niekoľkými rokmi neďaleko dediny Ptyč v Stredočeskom kraji. Projekt už od začiatku vyvoláva obrovskú nevôľu tamojších obyvateľov, pretože stavenisko o rozlohe niekoľko tisíc metrov štvorcových ich úplne odrezalo od sveta.

V Čechách vyrastá tajomný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: sinagl.cz)

Existuje viacero verzií, na čo vlastne betónové monštrum bude slúžiť. Najpravdepodobnejšou možnosťou je, že má ísť o školiace stredisko Maják, ktorý bude akýmsi vzdelávacím, kultúrnym a športovým centrom. To je však zrejme len krycí názov pre ľudí praktizujúcich filozofiu Avenna, ktorá silno pripomína sektu. Jej stúpenci sa zaoberajú uzdravovaním pomocou zmeny myslenia, riešením problémov súvisiacich s medziľudskými vzťahmi či pochopením osudu.

V Čechách vyrastá tajomný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: sinagl.cz)

Ďalšie teórie hovoria o tom, že "Temelín" bude energetické zariadenie, úložisko odpadu, strategický sklad alebo protiatómový kryt pre vyvolených. Tomu nahráva skutočnosť, že sa nad obrovskými priestormi vypínajú tri vysoké veže a vstupné dvere majú hrúbku pol metra.

V Čechách vyrastá tajomný
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: sinagl.cz)

Stavba, ktorá má byť dokončená koncom budúceho roka, má stáť dve miliardy korún (80 miliónov eur). Firma Stébla, ktorú Kuchtová spoluvlastní, kvôli nej údajne vykúpila množstvo pozemkov, ciest, chát i barokový zámok v obci Chříč. Pracuje na nej veľké množstvo robotníkov, ktorí sa rýchlo striedajú, vraj preto, aby sa nikto nedozvedel presný účel stavby. Podľa medializovaných informácií sa majú v tajomnom areáli s vlastnou betonárkou v budúcnosti nachádzať obchody, reštaurácie aj kinosály.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu