Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Čestný dôchodca: Našiel 80.000 Kč a poctivo ich vrátil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Čestný 76-ročný dôchodca z Přerova vrátil dnes peňaženku s takmer 80.000 Kč v hotovosti, ale aj platobnými kartami a osobnými dokumentmi, ktorú našiel pri jednej z miestnych čerpacích staníc. Informovala o tom agentúra Mediafax s odvolaním sa na riaditeľa přerovskej mestskej polície Omara Teriakiho, ale aj české internetové portály.

Podľa Teriakiho slov sa s podobnou poctivosťou ochrancovia zákona často nestretávajú. Nálezca peňaženku odovzdal zamestnancom čerpacej stanice a tí kontaktovali mestskú políciu.

Majiteľ o strate nevedel. Až z telefonátu manželky sa dozvedel, že by sa na policajnom pracovisku mal zastaviť pre svoju peňaženku.

"Bol som presvedčený, že ju mám vo vrecku pracovnej bundy. Pracujem ako šofér v súkromnej firme a ráno som zašiel na čerpaciu stanicu vyluxovať vozidlo. Vytiahol som z peňaženky drobné a dal som ju do bundy, aspoň som si to myslel. V skutočnosti som ju zrejme zasunul za montérky, odkiaľ mi vypadla. Chcel by som sa poctivému nálezcovi poďakovať. Peniaze boli sčasti moje a sčasti firemné, bola by to pre nás veľká strata. Manželka je na materskej dovolenke, tieto peniaze by nám naozaj veľmi chýbali," uviedol 32-ročný majiteľ peňaženky z Kojetína.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu