Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

USA poslali vojenské jednotky na jordánsko-sýrsku hranicu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Spojené štáty poslali vojenské jednotky na jordánsko-sýrsku hranicu pre prípad, že by tam eskalovalo násilie, uviedol dnes americký minister obrany Leon Panetta.

Americké jednotky majú na hranici so Sýriou pomôcť vybudovať vojenské veliteľstvá a zvýšiť vojenský potenciál Jordánska, vysvetlil Panetta na konferencii ministrov obrany NATO v Bruseli.

Podľa Panettových slov Spojené štáty spolupracujú s Jordánskom pri monitorovaní chemických a biologických zbraní v Sýrii, a tiež krajine pomáhajú v otázke utečencov, ktorí prúdia zo Sýrie.

Informácia o tom, že americkí vojaci sú tak blízko diania v Sýrii - kde prebieha 19-mesačný konflikt - naznačuje vývoj v zapojení sa Spojených štátov do konfliktu, mieni AP. Washington však odmieta akékoľvek dohady o priamej intervencii v Sýrii.

K rozmiestneniu amerických jednotiek na hranici Jordánska a Sýrie došlo i po niekoľkých dňoch ostreľovania medzi Tureckom a Sýriou. To je náznakom, že občianska vojna v Sýrii by sa mohla dostať za hranice krajiny a stať regionálnym konfliktom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu