Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Českého chlapca hľadali štyri mesiace: Žil ako bezdomovec v Košiciach!

Českého chlapca Miroslava Chaloupku našli až v Košiciach
Českého chlapca Miroslava Chaloupku našli až v Košiciach (Zdroj: Polícia ČR)

KOŠICE - Polícia po štvormesačnom pátraní našla českého chlapca Miroslava Chaloupku (15) z Bílovic, ktorý odišiel z domu ešte v máji. Rodičom nechal na stole odkaz, že opúšťa domov a chce odcestovať preč. Domov sa nevrátil a navyše tam nechal aj mobilný telefón, aby policajtom sťažil pátranie. Hľadanie však malo šťastný koniec a chlapca po dlhých mesiacoch našli v Košiciach, kde býval ako bezdomovec.

Policajti po tom, čo rodičia ohlásili stratenie syna, spustili rozsiahlu pátraciu akciu. Hľadanie v okolitých obciach, lesoch či hostincoch však k úspechu neviedlo. Polícii pomohla až šťastná náhoda a médiá. Na základe televíznej reportáže dostala informáciu o tom, že chlapec je v Košiciach na Slovensku. "Dal nám ju väzeň, ktorý sa s chlapcom mal stretnúť v lete ešte pred nástupom do výkonu trestu," uviedla policajná hovorkyňa Jana Macalíková.

Policajti oslovili kolegov na Slovensku, ktorým sa chlapca podarilo nájsť. "Bolo to náročné, pretože žil život bezdomovca, potuloval sa a na jednom mieste neostával. Sieť spadla až minulú stredu. Slovenskí policajti usporiadali nadštandardnú pátraciu akciu a pätnásťročné dieťa našli," uviedla Macalíková s tým, že chlapec bol potom v poriadku odovzdaný rodičom . Podľa hovorkyne odišiel z domu zrejme preto, aby sa vyhol konfrontácii s rodičmi, pretože jeho správanie voči nim pravdepodobne "nebolo zrovna ideálne".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu