Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Chystal sa na vojnu? Dôchodca mal doma muníciu na zničenie celej štvrte!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Belgický dôchodca mal doma toľko munície, že mohol vyhodiť do vzduchu celú štvrť, v ktorej býval, uviedla dnes belgická rozhlasová a televízna stanica RTBF. Polícia objavila vo valónskej obci Marcinelle neskutočný súkromný a veľmi nebezpečný arzenál munície a zbraní.

Odmínovacia čata zo špeciálnych zložiek patriacich pod ministerstvo obrany mala vo štvrtok plné ruky práce, uviedla dnes RTBF. V rodinnom dome u sedemdesiatročného dôchodcu, ktorý je momentálne hospitalizovaný, polícia objavila nečakaný arzenál zbraní.

Objav veľkého množstva funkčných granátov, mín, nábojov a rôzneho streliva si vyžiadal zásah špeciálnej jednotky ženistov. Odmínovačom pri dodržiavaní najvyšších bezpečnostných štandardov trvalo niekoľko hodín, kým vyprázdnili súkromný sklad s výbušným obsahom.

Nemenovaný dôchodca zatiaľ z neznámych dôvodov zozbieral rôzne typy zbraní, od stredovekých kordov po funkčný guľomet. Okrem toho mal v zásobe viacero granátov a okolo 60 kilogramov mín do mínometov aj s rozbuškami. Podľa zásahovej čaty tam bolo dosť munície na zničenie celej štvrte.  

Zozbieraný arzenál nebezpečnej munície neskôr zneškodnili zložky ministerstva obrany. Polícia naďalej vyšetruje okolnosti, ktoré viedli dôchodcu k zozbieraniu takého veľkého množstva munície.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu