Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ďalší muničný sklad v paneláku: Najväčšie miestne sídlisko v ohrození

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PÍSEK - Zrejme byt plný munície objavila dnes v Písku česká polícia, ktorá ho zapečatila a čaká na najväčšom miestnom sídlisku na pyrotechnika a súhlas súdu na domovú prehliadku.

Stalo sa tak iba necelé tri dni po tom, čo v Prahe museli hasiči a policajti evakuovať okolo 60 ľudí z obytného domu, kde v byte zberateľa (33) historických zbraní došlo k explózii a následnému požiaru.

Pri prehliadke bytu v pražskej štvrti Vokovice, ktorého majiteľ vyviazol s početnými zraneniami črepinami, našli hasiči približne 200 kilogramov munície, strelné zbrane a neznámy biely prášok, ktorý mohol iniciovať výbuch. Na zberateľa čaká stíhanie pre podozrenie z  trestného činu všeobecného ohrozenia z nedbalosti, možno aj iných, keďže pri incidente sa zranili aj ďalšie osoby.

Desiatky granátov a iné strelivo predpokladajú policajti aj v byte v Písku. O prípadnej evakuácii obyvateľov okolitých bytov, hoci aj desiatok rodín, rozhodne privolaný pyrotechnik, informoval internetový server iDNES.cz s odvolaním sa na hovorcu juhočeskej krajskej polície Jiřího Matznera.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu