Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Pussy Riot dostali ponuku verejne urobiť pokánie v televízii

Pussy Riot
Pussy Riot (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Členky ruskej punkovej kapely Pussy Riot, ktoré súd nedávno poslal na dva roky do väzenia za protiputinovskú pieseň zaspievanú v pravoslávnom kostole, dostali ponuku verejne urobiť pokánie na prvom programe ruskej štátnej televízie. Informuje o tom internetový portál lenta.ru.

 

"Ak sú dievčatá ochotné vystúpiť s oficiálnym vyhlásením a prostredníctvom prvého programu sa ospravedlniť veriacim, bude televízia pripravená urobiť všetko pre to, aby pomohla ukončiť útoky smerujúce na nich," uviedla podľa portálu televízia. Dievčatá a ich advokáti by sa mali kajať v relácii menom Človek a zákon. Redakcia relácie im tiež ponúka, že výmenou za ospravedlnenie by sa vo vysielaní prihovárala za zmiernenie trestu, ktorý punkerky dostali za svoju produkciu namierenú proti prezidentovi Vladimirovi Putinovi a ruskej pravoslávnej cirkvi.

Jeden z obhajcov trojice odsúdených dievčat Nikolaj Polozov v piatok napísal na Twitteri, že mu volali z programu Človek a zákon s ​​tým, aby sa punkerky vo vysielaní ospravedlnili. Polozov pripomenul, že dievčatá to už urobili na súde, a ľudí z prvého programu s ich žiadosťami o ďalšie ospravedlnenie vraj poslal do čerta.

Dievčatá tento rok vo februári, teda krátko pred prezidentskými voľbami, zaspievali v moskovskom chráme Krista Spasiteľa punkovú modlitbu Bohorodička, vyžeň Putina, ktorou podľa svojich slov protestovali proti výzvam patriarchu pravoslávnej cirkvi Kirilla hlasovať za favorita volieb. Súd ich odsúdil za "výtržnosť motivovanú náboženskou nenávisťou" na dva roky odňatia slobody. Obhajcovia Pussy Riot sa proti rozsudku odvolali

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu