Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Škandál na prestížnej univerzite: Podvod študentov svetoznámeho Harvardu!

Prípad preverí správna rada univerzity
Prípad preverí správna rada univerzity (Zdroj: Facebook)

NEW YORK - Harvardská univerzita v Spojených štátoch vyšetruje údajný podvod pri domácej časti jarných záverečných skúšok, ktorého sa dopustilo približne 125 študentov.

Ak sa neprávosti preukážu, pôjde podľa agentúry Reuters o najväčší škandál v súčasnej histórii školy, ktorá je v USA považovaná za jednu z najprestížnejších.

Podozrenie z podvodov sa objavilo po tom, čo si jeden z vysokoškolských asistentov všimol podobnosť v testoch. Študenti tak zrejme odpovede navzájom odpisovali. Prípad preverí správna rada univerzity, ktorá má na starosti problematiku priestupkov proti univerzitnému poriadku. Študenti, u ktorých sa podozrenie z podvodu potvrdí, môžu byť zo štúdia na rok vylúčení.

"Akademická nepoctivosť na Harvarde nemôže byť a nebude tolerovaná," vyhlásil dekan fakulty humanitných vied Michael D. Smith. Podrobnosti o podvode a ani meno predmetu, pri ktorom sa malo podvádzať, ale neoznámil. Zverejnené neboli takisto ani mená zapletených študentov, pretože tomu zabraňuje federálny zákon na ochranu súkromia.

Domáca časť skúšok na zahraničných univerzitách má často podobu esejí, seminárnych prác alebo testov, ktoré sú rozsiahle, preto ich nie je možné vypracovať v rámci vyučovacieho bloku predmetu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu