Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vynaliezaví študenti: Podvádzajú s vybavením, ktorým by tromfli aj Jamesa Bonda!

Rádiová vesta Zobraziť galériu (5)
Rádiová vesta (Zdroj: manewsday.com)

CHANGCHUN - Čínske úrady zverejnili fotografie vybavenia, pomocou ktorého podvádzajú tamojší študenti pri testoch. Ide naozaj o veľmi prešpekulované kúsky, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani samotný James Bond.

Bezpečnostní pracovníci v čínskych provinciách Jinlin, Jiangsu a Guangdong odhalili, že študenti na prijímacích pohovoroch na vysoké školy používajú špeciálne rádiové vesty. Prostredníctvom nich sa potom skontaktujú s niekým zvonka, kto im poradí na prijímačkách.

Špeciálne tielko so zabudovanou anténou
Zobraziť galériu (5)
Špeciálne tielko so zabudovanou anténou  (Zdroj: manewsday.com)

Žiaci najprv fotoaparátom zabudovanom v pere alebo hodinkách odfotia test a potom snímku pošlú cez medenú anténu všitú do oblečenia tomu, kto má prijímač. Pomocník vyhľadá správnu odpoveď na danú otázku a prečíta ju študentovi do slúchadla v uchu, ktoré je napojené na skrytý telefón.

To v červenom krúžku je malá kamera, ktorá odfotí test
Zobraziť galériu (5)
To v červenom krúžku je malá kamera, ktorá odfotí test  (Zdroj: manewsday.com)

Fotka sa odošle na tento prijímač, ktorý obsluhuje
Zobraziť galériu (5)
Fotka sa odošle na tento prijímač, ktorý obsluhuje  (Zdroj: manewsday.com)

Čo tam po smartfónoch! Staré Nokie sú medzi študentmi oveľa populárnejšie, pretože sa dajú ľahšie demontovať a prerobiť na malého
Zobraziť galériu (5)
Čo tam po smartfónoch! Staré Nokie sú medzi študentmi oveľa populárnejšie, pretože sa dajú ľahšie demontovať a prerobiť na malého  (Zdroj: manewsday.com)

Tajné slúchadlá, cez ktoré sa študent dozvie správnu odpoveď
Zobraziť galériu (5)
Tajné slúchadlá, cez ktoré sa študent dozvie správnu odpoveď  (Zdroj: manewsday.com)

Polícia zatkla niekoľko podozrivých zločineckých skupín, ktoré pomáhajú maturantom podvádzať pri záverečných aj prijímacích skúškach na univerzity. Predstaviteľ ministerstva školstva uviedol, že podvádzajúci študenti aj ich rodičia budú za svoje prehrešky prísne potrestaní, píše Daily Mail.

"Školské úrady aj polícia budú pokračovať vo vyšetrovaní trestných činov ako sú krádeže a predaj písomných skúšok, podvádzanie na skúškach, poskytovanie zariadenia slúžiaceho na podvádzanie i kybernetické útoky na školské webové stránky," vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu