Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Anonymous podporili Assangea: Zaútočili na stránku britského exministra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube)

LONDÝN- Hackeri hlásiaci sa k hnutiu Anonymous zaútočili na stránku bývalého britského ministra Petera Haina, čím chceli vyjadriť podporu zakladateľovi WikiLeaks Julianovi Assangeovi.

Exminister britskej vlády pre Wales a Severné Írsko Peter Hain v reakcii na incident konštatoval, že útočníci si zrejme pomýlili cieľ. "Ak je dôvodom odplata za zaobchádzanie s Assangeom, je čudné, že útočili na mňa. Zrejme si neurobili dostatočný prieskum, pretože ja som Assangea podporoval a bol som proti jeho vydaniu," uviedol Hain.

Austrálčan Assange sa od 19. júna ukrýva na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne a vyhýba sa tak vydaniu z Británie do Švédska, kde ho chcú vypočúvať v súvislosti s obvinením, že sa v škandinávskej krajine dopustil sexuálnych trestných činov. Assange sa zároveň obáva, že Švédsko by ho vydalo do Spojených štátov, ktoré rozhneval zverejnením ich tajných diplomatických depeší na webovej stránke WikiLeaks. Assange sa tiež obáva, že v USA by bol ohrozený jeho život.

Skupina Anonymous pri svojom hackerskom útoku v sobotu zmenila obsah internetovej stránky, ktorou sa prezentuje bývalý britský minister. Hackeri na hlavnú stránku napísali viacero tvrdení proti 62-ročnému labouristickému politikovi. Na záver podľa agentúry AP dopísali: "Prenasledovanie Juliana Assange zo strany Británie sa nezabúda".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu