Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dve belgické školy nariadili žiakom povinne používať iPad

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRUSEL - Dve belgické školy nariadili všetkým svojim 710 žiakom, aby od začiatku školského roka používali v učebniach tablety iPad, ktoré si musia ale sami zadovážiť. Uviedli to predstavitelia škôl, ktoré sa tak podľa miestnej tlače rozhodli aj napriek nesúhlasu niektorých rodičov a ministerstva školstva.

Nezvyčajná iniciatíva sa týka gymnázia Saint-Pierre a obchodnej školy Saint-Joseph vo flámskom prímorskom meste Blankenberge, v ktorých študujú žiaci vo veku od 12 do 19 rokov. Školy sa označili za priekopníkov a ponúkajú žiakom, ktorí tablet nemajú, jeho prenájom za 160 eur mesačne.

Vedenie škôl uistilo rodičov, že náklady na zakúpenie alebo prenájom iPadu sa čiastočne znížia tým, že sa obmedzí počet fotokópií a nákup iných pomôcok, napríklad kalkulačiek, atlasov a učebníc. Desiatka rodičov si napriek tomu sťažovala na ministerstve školstva, uviedol denník De Standaard.

Ministerstvo dalo rodičom za pravdu, ale školy sa odvolali a trvajú na tom, aby žiaci prišli s tabletmi. "Čakáme na rozhodnutie ministerstva, ale to zrejme padne až po začatí školského roka. Projekt tak pokročil, že nemôžeme cúvnuť," uviedla predstaviteľka škôl Nicole Vancoillieová.

Používanie tabletov iPad v škole sa podľa agentúry AFP rozširuje vo viacerých krajinách, predovšetkým v Ázii. Napríklad v Južnej Kórei a Singapure v niektorých školských zariadeniach vďaka tabletom úplne zmizli učebnice a zošity.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu