Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Peklo v detskom tábore: Ratolesti na samotke, ďalšieho nechali o hlade na chodníku!

(Zdroj: Bleskovky.sk)

BRNO/BRATISLAVA – Úľava rodičov, že si na pár dní oddýchnu od svojich ratolestí, sa premenila na hrôzu ich potomkov. Z detského tábora si hneď niekoľko detí odnieslo nepríjemný prázdninový zážitok. Samotka, hlad a dieťa odložené pri ceste.

V českom Březníku si mal Samuel (11) prejsť hotovým peklom. Stará mama, ktorá ho vychováva, poňho do Brna išla až z Ostravy, o čom vedúci tábora vedeli. „Našli sme ho ale na chodníku, hladného a smädného. Nikde už nebol nikto dospelý,“ uviedla zhrozene pre český denník Blesk jeho babka Vladimíra Kolečková.

Vo väčšine prípadov býva zvykom, že deti na cestu z tábora dostanú aj obedový balíček. To sa však v prípade Samuela a ostatných detí z tábora hrôzy nestalo. Ráno síce dostali raňajky, odvtedy však zostali o hlade a malý chlapec aj bez dozoru dospelých.

Samuelova babička však v rozprávaní o nepríjemnostiach, s ktorými sa stretol jej vnuk, neprestáva. „Ešte keď bol vnuk v tábore, ho museli odviezť do nemocnice. Prišlo mu zle, už mi je teraz jasné, prečo sa to stalo. To jedlo sa nedalo jesť, bol hladný, smädný a napriek tomu sa musel zúčastňovať na všetkých aktivitách. Mal z toho búšenie srdca a nemohol sa nadýchnuť,“ tvrdila ďalej zdesene Kolečková.

Podľa nej prišiel vnuk z tábora vychudnutý, dokonca mal schudnúť päť kíl a pôsobil veľmi unavene. Po nepríjemnej skúsenosti zvažuje podanie trestného oznámenia a vrátenie polovice zaplatenej čiastky.


Usporiadateľ tábora: Jedlo bolo v pohode


Usporiadateľ tábora Robert Musil z agentúry TemCo chce celú vec prešetriť. Hlavne to, z akého dôvodu vedúci nezostali s dieťaťom, kým si ho neprídu prevziať. Musil má mať podľa vlastných slov 15-ročné skúsenosti s organizovaním táborov, no doposiaľ nezaznamenal žiadne problémy.

Zároveň odmietol tvrdenia, že by jedlo, ktoré deťom podávali v tábore, nebolo dostatočne kvalitné. „Myslím si, že varíme bežné táborové jedlá, ktoré nie sú náročné na prípravu. Niektoré jedlá sa môžu zdať menej slané, ale to kvôli deťom,“  uviedol Musil.

V tábore mali dokonca dvoch bratov (6 a 12 rokov) potrestať tým, že ich zavreli na celý deň na samotku na zdravotníckej izolácii. Prevádzkovateľ táborov priznal, že vedúcim musel vytknúť trest pre ďalšieho chlapca. „Do jedálne si musel priniesť vlastnú stoličku a na hlave mal helmu,“ vysvetlil.

Zažilo vaše dieťa počas prázdnin niečo podobné? Napíšte nám vašu skúsenosť na tipy@topky.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu