Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Poľská cirkev zahájila krížovú výpravu: Táto plechovka ju postavila na nohy!

"Predstav nám svojho Demona, možno ich je v tebe niekoľko? Super," nabáda reklama (Zdroj: demonenergy.pl)

VARŠAVA - Poľskí ultrakatolícki aktivisti vyhlásili ťaženie proti výrobcovi energetického nápoja s názvom Demon. Vadí im, že výrobok propaguje reklamnú kampaň "preplnenú satanizmom a nemravnosťou".

Na internet umiestnili petíciu proti "satanizmu v reklamách" a vyhlásili bojkot džúsov, marmelád alebo kečupov od firmy, ktorá nápoj Demon vyrába. Informoval o tom Dziennik Polski.

"Stačí sa pozrieť na oficiálnu internetovú stránku nápoja, aby bolo jasné, že tak hnusnú reklamnú kampaň Poľsko ešte nezažilo," tvrdia ultrakatolícki aktivisti na stránke Satanizmus neprejde.

Výrobca energetického nápoja na svojej internetovej stránke vyzýva spotrebiteľov, aby "hľadali démona v sebe". "Predstav nám svojho Demona, možno ich je v tebe niekoľko? Super," nabáda reklama. Katolíkov tiež pobúrilo, že sa tvárou reklamy stal "známy poblúznenec" Nergal, čo je popredný poľský deathmetalový spevák. Niektorým veriacim je tŕňom v oku kvôli tomu, že pred niekoľkými rokmi roztrhal na koncerte Bibliu. Musel kvôli tomu na súd.

K ťaženiu proti démonovi a jeho výrobcovi sa pridali niektorí poľskí konzervatívni katolícki publicisti, kňazi, redakcia katolíckeho týždenníka Gość Niedzielny alebo trebárs dvaja poslanci za národno-konzervatívnu stranu Právo a spravodlivosť.

Podľa Dzienniku Poľského autori akcie proti démonovi prvý úspech zaznamenali: z novo vyrábaných plechoviek nápojov zmizol pentagram a internetová stránka nápoja vyzerá o niečo menej zlovestne.

"Protestujúci si neuvedomujú, že výrobca dal také meno výrobku a vybral Nergala za jeho tvár preto, aby vyvolal kontroverzie. Výsledok bojkotu môže byť taký, že sa o Demone bude veľa hovoriť a kúpi si ho viac ľudí," povedal poľskému listu Dariusz Tworzydlo, odborník na public relations.

Zástupkyňa firmy, ktorá Demona vyrába, katolíkom obávajúcim sa tohto nápoja odkázala, že "výrobok ani súčasná reklama na neho nemajú nič spoločné s náboženstvom a už vôbec nie so satanizmom, zlom alebo demoralizáciou". Dodala, že časť peňazí z predaja Demona firma venuje nadácii, ktorá vedie databázu darcov kostnej drene. Podporuje ich aj spevák Nergal, ktorý pomerne nedávno prekonal leukémiu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu