Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Kňaz podozrivý z pedofílie sa upálil: Ostatky ležali pri hrobe jeho rodičov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

LUBLIN - Poľský kňaz podozrivý z pedofílie sa upálil na cintoríne v mestečku Lopiennik Nadrzeczny. O prípade z juhovýchodu Poľska dnes informoval internetový portál gazeta.pl.

Ostatky muža ležali vedľa hrobu jeho rodičov a babičky. "Ide na 99 percent o telo duchovného," povedal Miroslaw Buczek, zástupca šéfa prokuratúry v Zamosc.

Pred niekoľkými dňami kňaza zadržala polícia. Prokuratúra ho obvinila zo sexuálneho zneužitia dvoch chlapcov, ktorého sa údajne dopustil pred desiatimi rokmi. Jedného chlapca (13) duchovný vraj obchytkával, druhého údajne zneužil pri výlete do jednej tatranskej dedinky.

Prokuratúra v Lubline žiadala, aby bol kňaz na tri mesiace umiestnený do väzby, súd s tým ale nesúhlasil a namiesto toho duchovnému nariadil, že sa musí hlásiť na polícii, nesmie opúšťať miesto bydliska a približovať sa k svojim údajným obetiam. "Po návrate domov kňaz vôbec nevychádzal. Myslíme si, že sa hanbil za to, že ho zadržala polícia," povedala gazete.pl jedna z obyvateliek Lopiennika Nadrzeczného.

Farníci kňaza bránia. "Všetky obvinenia sú ohováranie a klamstvá. Sú namierené proti nemu i proti cirkvi," tvrdí jedna z veriacich, podľa ktorej bol miestny kňaz nevinný.

Avšak kňaz bol obvinený aj z toho, že v rokoch 2004 až 2005 počas pobytu v Bavorsku trikrát sexuálne obťažoval miništranta (11).

Aj keď v Poľsku pribúda prípadov kňazov obvinených z pedofílie, žiadny zásadný škandál katolíckou cirkvou v tejto krajine ešte nestriasol. V Poľsku sa k nej hlási až 90 percent ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu