Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Polícia zaistila Rathove nehnuteľnosti, aby nemal na kauciu, tvrdí obhajca

David Rath
David Rath (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA - Českí kriminalisti zaistili nehnuteľnosti poslanca, exministra zdravotníctva a bývalého stredočeského hajtmana Davida Ratha, obviňovaného z korupcie. Oznámil to Rathov advokát Roman Jelínek, podľa ktorého sa policajti snažia, aby stíhaný poslanec nemal hotovosť na kauciu pre prípadné prepustenie z väzby po uplynutí trojmesačnej väzobnej lehoty, uviedol server iDNES.cz.

Rathovi vyprší v polovici augusta trojmesačná lehota pre jeden z dôvodov jeho väzobného stíhania, ktorým je možné ovplyvňovanie svedkov. Jelínek dodal, že uznesenie o zadržaní majetku mu doručili dnes popoludní. Prekvapilo ho, že sa tak stalo až dva a pol mesiaca po začatí poslancovho stíhania.

Rathovi spoluobvinení, riaditeľka nemocnice v Kladne Kateřina Pancová a exposlanec Petr Kott, majú odstavený majetok už od mája. Rath teraz nemôže nakladať so všetkými svojimi nehnuteľnosťami a pozemkami. Niektoré vlastní sám, iné spoločne s manželkou. Majú napríklad dom v Hostivci, ktorý policajti opakovane prehľadávali, keď politika takmer pred štvrť rokom zatkli.

Polícia zadržala Davida Ratha v máji, keď škatuli od vína uňho našla sedem miliónov českých korún. Podľa detektívov išlo o úplatok spojený s opravou zámku Buštěhrad. Bývalý minister zdravotníctva tvrdí, že je nevinný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu