Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zverejenili tvár atentátnika v Burgase: Tento chlap má na svedomí 7 obetí!

Samovražedný útočník
Samovražedný útočník (Zdroj: burgasnews)

SOFIA - Bulharská polícia v stredu zverejnila podobizeň samovražedného útočníka, ktorý pred dvoma týždňami v letovisku Burgas zabil piatich izraelských turistov a bulharského šoféra. Polícia v stanovisku uviedla, že podobizeň tmavovlasého útočníka sa podarilo vytvoriť pomocou počítača.

Minulý týždeň bulharský premiér povedal, že do útoku v čiernomorskom letovisku bola zapojená sofistikovaná skupina sprisahancov a potvrdil podozrenie, že útočník nekonal sám. Izrael z útoku obvinil Irán a ním podporované skupiny ako libanonské militantné hnutie Hizballáh. Irán zodpovednosť za útok v Burgase odmietol a bulharské úrady z útoku doteraz neobvinili žiadnu konkrétnu skupinu.

Pri výbuchu autobusu s izraelskými turistami na bulharskom letisku prišlo o život 6 ľudí. Ďalších vyše 30 bolo zranených explóziou, ktorú mal spôsobiť samovražedný atentátnik. Autobus mal odviezť asi 50 izraelských turistov z lietadla do letiskového terminálu. Nálož explodovala o 16:00 SELČ v čase, keď do vozidla nastupovali pasažieri. Výbuch spôsobil požiar, ktorý sa rozšíril na ďalšie dva autobusy. Letisko v Burgase vtedy uzavreli.

 

Zverejenili tvár atentátnika v
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: burgasnews)

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu