Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Poliak dostal pokutu: Išiel rýchlo na bicykli

Patryk Waldoch dostal pokutu za rýchlu jazdu na bicykli.
Patryk Waldoch dostal pokutu za rýchlu jazdu na bicykli. (Zdroj: atmcdn.pl)

VARŠAVA - Pokutu päťdesiat zlotých má zaplatiť mladý cyklista, ktorého fotoradar v severopoľskom meste Kościerzyna pristihol pri príliš rýchlej jazde.

Mladík tvrdí, že mu k peňažnej sankcii "pomohol" zrejme sused, ktorý je mestským strážnikom, pretože bicykel nemá registračnú známku, ale pokuta mu prišla poštou. Dnes o tom informoval portál poľskej televízie TVN24.

Osemnásťročný Patryk Waldoch prekročil povolenú tridsiatku o 16 kilometrov za hodinu. Proti pokute sa odvolal a obhajuje sa tým, že o rýchlosti nemal ani potuchy, pretože na bicykli nemá tachometer. Tiež sa snažil zistiť, ako sa polícia o jeho identite dozvedela. Mestská polícia odmietla potvrdiť jeho domnienku, že ho poznal sused, ktorý je strážnikom, a namiesto toho tvrdí, že v malom meste sa každý pozná.

V ulici, kde je fotoradar umiestnený, nešlo o prvé prekročenie povolenej rýchlosti cyklistov. Podľa mestskej polície je zaujímavé, že najčastejšia je pri cyklistoch nameraná nepovolená rýchlosť 46 kilometrov za hodinu, čo je rovnaká rýchlosť, akou išiel aj Waldoch. Polícia tiež dodala, že ľudia na bicykloch sa do radaru ešte smejú, pretože vraj jasne vedia, že ich zariadenie fotografuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu