Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Vraždu v ČR a samovraždu v Chorvátsku spáchali rovnakou zbraňou

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA/ZÁHREB - Česká a chorvátska polícia spolupracujú na objasnení prípadov, ktoré sa odohrali v rodinnom dome vo Všeboroviciach pri Karlových Varoch a pri Dubrovníku na jadranskom pobreží Chorvátska. Záhadné kauzy spája totiž rovnaká strelná zbraň.

Informáciu prevzal internetový server iDNES.cz. z denníka Slobodna Dalmacija. Hovorkyňa krajskej polície v Karlových Varoch Andrea Kávová potvrdila iba spoluprácu kriminalistov oboch krajín.

Tretí júlový deň našli vo Všeboroviciach pri Karlových Varoch bezduché telá manželov kazašského pôvodu, ktorých ktosi zastrelil už o asi tri týždne skôr.

V rovnakom období našli 52-ročného podnikateľa z Kazachstanu zastreleného v okolí Dubrovníka s kameňom pripevneným na tele. Pôvodne polícia prípad registrovala ako dôsledok mafiánskeho vybavovania si účtov, napokon sa však zdá, že išlo o dôsledne naplánovanú samovraždu neúspešného podnikateľa s nehnuteľnosťami.

Muž sa práve ňou snažil zabezpečiť blízkym peniaze zo životnej poistky, ktorú podľa internetového vydania Slobodnej Dalmacije uzavrel iba krátko pred skonom v jednej z rakúskych poisťovní.

Podnikateľa, ktorému manželka hrozila rozvodom, prenasledovali veritelia. Nedávno mu vraj diagnostikovali vážne ochorenie. Do Chorvátska pricestoval koncom júna z Čiernej Hory autom s českým registračným číslom. Samovraždu pôsobiacu ako hrdelný zločin precízne naplánoval, pred vyplávaním na šíre more, kde sa zastrelil, pohodil jednu nábojnicu v prístave, aby políciu priviedol na falošnú stopu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu