Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tínedžer na praxi v domove dôchodcov zabil ženu (†100): Vraj to chcela!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BAMBERG - Mladík (17) na praxi v domove dôchodcov v blízkosti nemeckého Bambergu zabil storočnú ženu. "Urobil to úmyselne, pretože jej ukradol 30 eur," povedal jeden jeho kamarát nemeckému denníku Bild. Štátne zastupiteľstvo teraz vyhodnocuje, či sa tínedžer dopustil eutanázie alebo vraždy.

Príbuzní si najprv mysleli, že žena zomrela prirodzenou smrťou, ale potom sa chlapec zveril svojim kamarátom. "Presne mi opísal, ako to urobil," citovali noviny jedného kamaráta. "Do izby vošiel skoro ráno, vzal si so sebou vankúš. Ten potom pani pritisol na tvár, kým neprestala dýchať. Potom nahlásil jej smrť," uviedol.

Rodina netušila nič zlého. Prihlásila sa až potom, čo vyšetrovatelia prípad zverejnili. "Doteraz sme nemali žiadne podozrenie. V poslednej dobe už len ležala a skoro oslepla," vysvetlil jej prasynovec. "Aj keď ale v poslednej dobe vyzerala veľmi zle, tak zomrieť určite nechcela," pochybuje príbuzný o tom, že by žena mladíka o pomoc zomrieť požiadala.

Ako sa zdá, tak mladíkovi viac ako prípadný súdny proces robí viac starostí to, že väčšina jeho kamarátov s ním teraz nechce hovoriť. "Ona to tiež chcela," napísal v SMS kamarátom. "Len som splnil jej posledné želanie." Informoval portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu