Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Spoveď otca tyrana Lizoňa: Môj syn nie je netvor!

Lizoňovi súd stanovil kauciu 300 tisíc dolárov Zobraziť galériu (5)
Lizoňovi súd stanovil kauciu 300 tisíc dolárov (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prípad beštiálneho tyrana Petra Lizoňa (38), ktorý obletel celý svet, naberá na obrátkach. O údajnom zotročovaní a mučení sa rozhodol po prvýkrát prehovoriť jeho otec Pavel Lizoň, ktorý rázne popiera týranie Petrovej manželky Stephanie (43). Spoveď rozhorčeného otca poskytla Tv JOJ.

Američan Peter Lizoň, ktorý je podľa médií českého pôvodu, bol nedávno obvinený z obzvlášť krutého týrania vlastnej manželky Stephanie. Ženu mal údajne nielen surovo biť, ale aj väzniť v pivnici v putách a páliť žehličkou a panvicou na prsiach a chrbte. Tieto tvrdenia však Petrov otec odmieta a médiám poskytol vyhlásenie, v ktorom sa pokúša očistiť meno poškodeného syna. Jeho spoluautorkou má byť údajne aj samotná Stephanie.

Zahraničné médiá označujú Petra ako sadistické monštrum, ktoré svoju manželku desať rokov väznilo a mučilo v pivnici na farme v Západnej Virgínii. Jeho otec Pavel však tvrdí, že farmu manželia obývali len sedem rokov a pivnicu ani nemá. Syna mali obviniť z poranenia manželky, nie však z týrania. Preto údajne väznená Stephanie nikdy nekontaktovala políciu.

 

V tomto dome mal Peter väzniť a mučiť manželku Stephanie
Zobraziť galériu (5)
V tomto dome mal Peter väzniť a mučiť manželku Stephanie  (Zdroj: SITA)

 

Petrov otec uznáva, že synovo manželstvo síce nebolo perfektné a nepopiera ani domáce násilie, avšak odmieta označenie syna za kriminálnika. Vyšetrovanie mala podľa neho spustiť klamlivá výpoveď ženy z útulku, kam sa Stephanie po hádke s manželom uchýlila. „Zaistenie môjho syna spôsobilo lživé svedectvo ženy z útulku, ktoré mimochodom nemá žiadnu právnu relevanciu,“ zastáva sa syna Pavel.

Týraná žena mala dokonca prísť o dieťa, keď ju Peter surovo udrel do brucha. Táto informácia má podľa jeho otca takisto ďaleko od pravdy. Potratiť mala Stephanie pri autonehode, po ktorej ju vrtuľníkom dopravili do nemocnice v Charlestone.

Pavel ako aj príbuzní Petra a Stephanie na farme často navštevovali a nikto z nich počas pobytu žiadne zranenia nespozoroval. „Život na farme je ťažký. Je to často nebezpečné, keďže práca s farmárskymi strojmi môže viesť aj k nehodám a zraneniam,“ píše vo vyhlásení. Stephanie podľa neho bez obmedzení chodila nakupovať do okolitých mestečiek, a tiež navštevovala príbuzných aj za hranicami štátu.

Petra sa dokonca pred súdom, ktorý sa konal minulý týždeň, zastala aj samotná Stephanie, avšak sudca jej výpovedi neuveril a Američanovi stanovil kauciu vo výške 300 tisíc dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu