Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Holandská kráľovná každý týždeň navštevuje svojho syna, ktorý je v kóme

Kráľovná Beatrix
Kráľovná Beatrix (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM/BRUSEL - Holandská kráľovná Beatrix každý týždeň lieta do Londýna, kde sa v jednej z miestnych kliník nachádza jej syn, princ Friso, v stave umelého spánku. Do kómy upadol 17. februára tohto roku, keď ho počas lyžovania v rakúskom stredisku Lech zasiahla lavína.

Informácie o kráľovniných návštevách v londýnskej klinike Wellington pre dnešné vydanie časopisu Story Magazine potvrdil Pieter van Vollenhoven, manžel kráľovninej sestry Margriet.

Van Vollenhoven dodal, že na kliniku, kde leží princ Friso, má prístup iba jeho najbližšia rodina - matka, jeho súrodenci a manželka s dvoma dcérami.

Mabel, princova manželka chodí do nemocnice každý deň. V máji sa kvôli tomu a kvôli starostlivosti o dve dcéry, vzdala funkcie riaditeľky medzinárodnej organizácie Global Elders, ktorú založil bývalý juhoafrický prezident Nelson Mandela.

Lekári, ktorí udržiavajú princa Frisa v umelom spánku tvrdia, že sa z kómy už nikdy nepreberie. Dôvodom je vážne neurologické poškodenie. Zapríčinilo to slabé okysličovanie mozgu počas 25-minút, počas ktorých sa nachádzal pod lavínou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu