Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Cynický nápis na pomníku Židom: Hitler, ďakujeme za holokaust!

"Keby Hitler neexistoval, museli by si ho sionisti vymyslieť" (Zdroj: timesofisrael.com)

JERUZALEM - Na stene pri vstupe do jeruzalemského pamätníka obetiam holokaustu sa dnes ráno objavili nápisy oslavujúce Hitlera za vyvražďovanie Židov. Polícia začala pátrať po vinníkoch. Pamätník Jad vašem bol postavený ako upomienka na šesť miliónov obetí nacistického vyvraždenia Židov počas druhej svetovej vojny.

Nápisy s textom "Hitler, ďakujeme za holokaust" a "Keby Hitler neexistoval, museli by si ho sionisti vymyslieť", našli zamestnanci múzea ráno, keď prišli do práce. Riaditeľ pamätníka Avner Šalev povedal, že je "týmto do neba volajúcim prejavom nenávisti voči štátu a sionizmu ohromený".

Policajný hovorca Micky Ronsenfeld oznámil, že polícia zatiaľ pri vyšetrovaní nedáva prednosť žiadnej zo stôp. "Mohli to urobiť vandali, deti alebo ľudia vedení ešte inými motívmi," povedal.

Nevylúčil, že ide o súčasť súčasnej kampane pravicových extrémistov. Kampaň zvaná cena, ktorú treba zaplatiť, má byť pomstou na Palestínčanoch aj na izraelských vojakoch za vládne kroky, ktoré sú podľa extrémistov zamerané proti osadníkom na západnom brehu Jordánu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu