Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Milionárska zábava: Zakladateľ sociálnej siete vyhadzoval z okna bankovky!

Durov z okna vyhadzoval päťtisícové bankovky
Durov z okna vyhadzoval päťtisícové bankovky (Zdroj: rt.com)

MOSKVA - Vyhadzovať peniaze oknom nemusí byť len metafora, ale aj ruská realita. Jeden zo zakladateľov populárnej sociálnej siete Vkontakte Pavel Durov sa na oslavách založenia Petrohradu bavil práve tým, že skladal päťtisícové bankovky (rubľov) do podoby papierových lastovičiek a vyhadzoval ich z okna svojej kancelárie. So zábavou prestal až potom, čo sa zhromaždený dav začal o peniaze biť.

"Durov práve v centre vyhadzoval päťtisícové bankovky z okna a natáčal si na video, ako sa na ne ľudia vrhajú a bijú sa. Je to poriadne svinstvo. Vyhodil asi desať bankoviek. Ľudia z davu odchádzali s rozbitými nosmi, liezli po semaforoch a vôbec sa správali ako zvieratá. Durov sa srdečne chechtal. Pavel, hanbi sa!" napísala Jekaterina Abramovová v Vkontakte.
    
Podľa iného očitého svedka sa "ľudia bili ako psi". Ani iní užívatelia siete si nebrali na adresu jej zakladateľa servítky: Durov a jeho kumpáni vraj nie sú schopní ničoho iného, než "zloby a zvrátenosti". Keby si vraj radšej peniaze, o ktoré sa ľudia bili ako zvieratá, ponechal a kúpil si za ne svedomie.
    
Sam Durov sa neskôr na Twitteri obhajoval, že chcel len prispieť k sviatočnému ovzdušiu, ale "akcička" musel rýchlo prerušiť, akonáhle si ľudia začali chovať "zversky".
    
Časopis Finance odhadol Durovovo imanie na štvrť miliardy dolárov. Petrohrad v nedeľu oslávil 309. výročie svojho založenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu