Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Šialená žena: Vyčíňala v družine ZŠ, dobodala vychovávateľku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Dejiskom krvavej rukojemníckej drámy sa dnes v poludňajších hodinách stala základná škola v severomoravskom Havířove-Šumbarku.

Do priestorov zariadenia vnikla žena ozbrojená nožom, ktorá ním pobodala vychovávateľku v družine a zajala jednu zo školáčok ako rukojemníčku.

Dieťa po dvoch hodinách napokon oslobodili príslušníci útvaru špeciálneho určenia, ktorí súčasne zadržali útočníčku. Po šoku a ošetrení v nemocnici je už dievčatko doma u rodičov.

Vychovávateľka, ktorú previezli do miestnej nemocnice s početnými bodnými a reznými ranami, je v starostlivosti personálu tamojšej jednotky intenzívnej starostlivosti. Jej zranenia označujú lekári za stredne ťažké.

Žena je však v šoku, odmieta komunikáciu s predstaviteľmi médiá, ale zatiaľ i s primátorom Havířova, ktorý ju chcel navštíviť v nemocnici. Zdeněk Osmanczyk zvažuje, že vychovávateľku ocení za statočnosť pri ochrane dieťaťa. Nad incidentom vyjadril poľutovanie a odsúdil ho.

Ako informoval ďalej internetový server idnes.cz s odvolaním sa na očitého svedka, ktorý si neželal byť menovaný, útočníčka bola odetá celá v čiernom. Po vstúpení do družiny vzala dievčatko za ruku a chcela s ním odísť, v čom sa jej pokúsila zabrániť vychovávateľka.

Ozbrojená žena následne ušla i s dieťaťom na toaletu, kde zrejme zostali až do policajného zásahu, ktorý prebehol profesionálne a rýchlo. Príslušníci bezpečnostných zložiek sa najskôr pokúsili prostredníctvom vyjednávačky dosiahnuť, aby sa žena vzdala, čoskoro však dospeli k záveru, že zásah je nevyhnutný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu