Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Maďari sa začínajú učiť po slovensky, nemecky hovoriacich turistov im ubúda

Kúpele Miskolc, Maďarsko
Kúpele Miskolc, Maďarsko

BUDAPEŠŤ - Turistický ruch v krajine mení požiadavky na znalosť cudzích jazykov. Aktuálne je v kurze slovenčina. Našinci, podobne ako aj ostatní návštevníci krajiny, vyhľadávajú predovšetkým kúpele.

Jeden z aktuálnych jazykových kurzov, kde budú učiť slovenčinu je súčasťou projektu zameraného na e-marketing a vzdelávanie. Ide o 80 hodín, počas ktorých si zhruba 20 -30 záujemcov z radov hotelierov, či gastrobiznisu dokáže osvojiť základy nášho jazyka.

„Už dlhší čas sledujeme značný pokles nemecky hovoriacich turistov v našom meste,“  povedal Balázs Horváth, šéf kancelárie Turistického informačného strediska v Mosonmagyaróvári pre agentúru MTI.  Ako jeden z dôvodov vidí to, že Maďarsko už prestalo byť „krajinou stretnutí“, kde trávili svoje spoločné rodinné dovolenky príbuzní z Východného a Západného Nemecka.

Silnejúca spoločná európska mena spôsobila nárast výletníkov zo Slovenska a Českej republiky, ktorí majú záujem predovšetkým o kúpeľnú turistiku. „Jedna tretina záujemcov o informácie v našom stredisku je z Maďarska, druhá je z nemecky hovoriacich krajín a tretia z Čiech a Slovenska,“ uzavrel  Horváth..
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu