Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bitka, ktorá zaujala v Maďarsku: Jeden z obvinených skínov sa volá Ahmed!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Nedeľňajšia nočná bitka v uliciach Bratislavy nemala rasový ani národnostný motív. Potvrdila to aj polícia, ktorá už obvinila dvoch útočníkov z výtržníctva.

Incident, ktorý sa odohral neďaleko Prezidentského paláca ihneď publikovali maďarské médiá. Podľa prvých informácií malo ísť o národnostný konflikt medzi skupinou skinheadov a  partiou maďarsky hovoriacich tínedžerov. Partia však tieto domnienky vyvrátila a atak doteraz považuje za bezdôvodný.  

Polícia už  obvinila z prečinu výtržníctva formou spolupáchateľstva dvoch Bratislavčanov. „18- ročný Ahmed H. a rovnako starý Patrik Ch. mali v nedeľu krátko po polnoci napadnúť na Štefánikovej ulici v Bratislave dvoch mužov a to bez zjavného dôvodu, ako to vyplýva z výpovede poškodených,“ uviedol bratislavský policajný šéf Csaba Faragó.

K incidentu došlo podľa výpovede svedkov pri strete dvoch skupín osôb, ktoré prechádzali po Štefánikovej ulici do nočného podniku. „Skupina, medzi ktorými sa nachádzali aj poškodení, sa chcela stretu s druhou skupinou, s ktorou kráčali aj obvinení vyhnúť a prejsť na druhú stranu cesty. Keďže nestihli prejsť na druhú stranu a zdalo sa im, že niektoré osoby sú pod vplyvom alkoholu, zostali stáť a mlčky čakali, kým skupinka okolo nich prejde,“ upresnil Faragó.

Pri strete skupín došlo k bitke, dvaja poškodení utrpeli zranenia tváre, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie. Hospitalizácia potrebná nebola.

„Krátko po spáchaní skutku policajti obmedzili osobnú slobodu podozrivým mužom na Hodžovom námestí, ktorých predviedli na policajné oddelenie. Muži už dnes čelia obvineniu, pre ktoré im v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody vo výške troch rokov,“ uzavrel Faragó s tým, že na základe vykonaných procesných úkonov, výsluchov prítomných svedkov ako aj priamo dotknutých strán nevyplynulo, že by konanie obvinených napĺňalo skutkovú podstatu iného trestného činu ako toho, pre ktorý im bolo vznesené obvinenie.


 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu