Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ozbrojená polícia zatkla v Londýne muža, ktorý sa vyhrážal bombou!

Evakuovaná londýnska ulica Zobraziť galériu (3)
Evakuovaná londýnska ulica

LONDÝN - Ozbrojená polícia zatkla dnes muža na mieste drámy v budove v centre Londýna po správach, že podozrivý zajal niekoľko zamestnancov úradu ako rukojemníkov a vyhrážal sa vyhodím do vzduchu.

Polícia najprv obkľúčila blok kancelárskych budov na obľúbenej a rušnej nákupnej ulici Tottenham Court Road, potom odtiaľ evakuovala stovky ľudí. Muž totiž začal vyhadzovať z okna na piatom poschodí nábytok a zariadenie kancelárie. Svedok uviedol, že muž vo veku 49 alebo 50 rokov zajal približne štyroch ľudí ako rukojemníkov a vyhrážal sa, že odpáli plynové nádoby, ktoré priniesol so sebou. Polícia tieto informácie nekomentovala. Zdroj uviedol, že prípad nesúvisí s terorizmom a muž mal zrejme ťažké srdce voči spoločnosti sídliacej v budove.

Polícia v britskom hlavnom meste je v stave pohotovosti, pretože Londýn sa pripravuje na letné olympijské hry a oslavy 60. výročia vládnutia kráľovnej Alžbety II. "Zatkli sme muža a prehľadávame budovu," uviedla Metropolitná polícia vo vyhlásení. "V tomto štádiu prípadu nevieme o nijakých rukojemníkoch," dodala londýnska polícia.

Polícia poslala do kancelárskych budov vyjednávača a uzavrela okolie incidentu do 300-metrovej vzdialenosti, keď krátko pred poludním vošiel do budovy podozrivý muž. Jedna tamojšia zamestnankyňa uviedla, že bola vnútri budovy, keď muž prišiel a vyhrážal sa zamestnancom.

"Objavil sa ovešaný plynovými bombami a vyhrážal sa vyhodením kancelárie do vzduchu," povedala zamestnankyňa Abby Baafiová (27) vo videozázname, zverejnenom na webovej stránke britského vydania amerických novín Huffington Post. Zamestnanci novín patrili medzi ľudí, ktorých z oblasti evakuovali. "Povedal, že mu na živote vôbec nezáleží, že mu nezáleží na ničom," dodala Baafiová.

Polícia evakuovala z miesta činu stovky ľudí. Uvedená ulica patrí k rušným nákupným a kancelárskym oblastiam mesta. V blízkosti sa nachádza aj Londýnska univerzita a Britské múzeum. "Človek biely ako stena vbehol do našej kancelárie a povedal, že niekto zajal niekoľko ľudí ako rukojemníkov, ale nechal ich odísť, pretože majú deti," povedala zamestnankyňa kancelárie Tamsin Kellyová pre britskú spravodajskú stanicu BBC.

Televízne zábery zachytávali políciu ozbrojenú puškami, umiestnenú na strechách neďalekých budov, a na ulici pod nimi dlhý rad policajných áut, sanitiek aj hasičských áut. Na ulici bolo porozhadzované kancelárske zariadenie, počítače a biele hárky papiera, ktoré muž vyhodil z okna budovy, spresňuje agentúra Reuters. Londýnsky dopravný podnik informoval, že neďalekú stanicu metra na ulici Good Street zatvorili a v celom centre Londýna sa vytvorila dopravná zápcha.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu