Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zemetrasenie na Sicílii: Vystrašení ľudia vybiehali z domov

Záber obyvateľa Sicílie
Záber obyvateľa Sicílie (Zdroj: YouTube)

RÍM - Zemetrasenie s magnitúdou 4,3, ktorého epicentrum bolo v mori neďaleko talianskeho ostrova Sicília, vyhnalo v piatok ráno Sicílčanov do ulíc. Správy o zraneniach či škodách zatiaľ nie sú známe, uviedli oficiálni predstavitelia ostrova.

Epicentrum zemetrasenia, ktoré udrelo o 9.20 SELČ, bolo 30 km od pobrežia Sicílie. Otrasy vznikli približne 15 km pod morom, oznámil Národný inštitút geofyziky a vulkanológie. Po začatí otrasov, ktoré bolo cítiť aj v meste Palermo a ostatných mestách na ostrove, ľudia vybiehali z domov. Školy a úrady okamžite uzavreli.

Dvadsiateho siedmeho januára postihlo severné Taliansko zemetrasenie s magnitúdou 5,2. Otrasy bolo cítiť v Janove, Turíne, Miláne aj v Bologni. Zaznamenali ich aj na ostrove Korzika a dokonca vo francúzskom Štrasburgu. Zemetrasenie nespôsobilo žiadne vážne škody a nik nebol zranený.

Vo štvrtok začala sicílska sopka Etna po šiestykrát od začiatku roka chrliť lávu a popol. Okolité dediny však neboli ohrozené a aktivita sopky si nevyžiadala ani uzavretie letiska Catania na ostrove. Etna je so svojou výškou 3 350 metrov najvyšším aktívnym vulkánom v Európe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu