Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Veľká noc na cestách: Najhoršie zápchy, cena benzínu zrejme rekordne vysoká!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Vodiči, ktorí sa v najbližších veľkonočných dňoch chystajú vydať na cestu autom po okolitých krajinách, by mali počítať so silnejšiou prevádzkou než obvykle. Na Slovensku a v Nemecku začínajú sviatky už v piatok, a tak sa dá nápor na cestách očakávať už vo štvrtok. Viaceré autokluby zároveň varujú, že ceny benzínu v týchto dňoch zrejme pokoria nové rekordy.

Dopravu v Nemecku čakajú pred veľkonočnými sviatkami podľa tamojšieho autoklubu ADAC "najhoršie zápchy doterajšej sezóny". Okrem Hamburgu na severe krajiny majú totiž prázdniny všetky spolkové štáty a na cesty tak vyrazí doslova celá krajina. Najhustejšia prevádzka by mala panovať odo dneška do piatka. V sobotu má nápor motoristov slabnúť. Ako najlepší deň pre veľkonočné cestovanie cez Nemecko doporúča ADAC nedeľu.

Trpezlivosťou sa budú musieť obrniť aj motoristi, ktorí zamieria do Rakúska. Premávka na cestách bude najhustejšia pravdepodobne v piatok a sobotu, a to v okolí Viedne, na komunikáciach do alpských lyžiarskych stredísk a na tranzitných ťahoch smerom na juh.

Na Slovensku možné dopravné komplikácie čakať už vo štvrtok popoludní, kedy začne predĺžený štvordňový víkend. Veľa ľudí pracujúcich v Bratislave a okolí vyrazí za svojim rodinami do ostatných regiónov alebo na hory. To sa prejaví v zosilnenej prevádzke smerom od Žiliny po Ružomberok na severe Slovenska, kde chýba diaľnica. Túto trasu často využívajú aj  českí turisti pri jazde do Tatier. Vytváranie kolón na tomto úseku v opačnom smere hrozí aj v pondelok, keď sa motoristi budú vracať domov. Spomaliť by sa mohol aj prejazd slovenskou metropolou, ktorou prechádza diaľnica v smere do Česka, Maďarska i Rakúska.

Vodiči mieriaci do Poľska sa musia tradične pripraviť na to, že na mnohých cestách sú kvôli opravám alebo zlému stavu vozovky obmedzené rýchlosti, alebo že vodiči často nedodržiavajú dopravné predpisy. Kamióny nesmú jazdiť v sobotu večer, v nedeľu a v pondelok po celý deň. Ľudia, ktorí by sa do Poľska chceli vybrať na nákupy, by to mali urobiť v piatok alebo v sobotu. V nedeľu a v pondelok budú všetky väčšie obchody zatvorené. V sobotu tiež zatvárajú skôr ako zvyčajne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu