Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Cestovanie v čase prinieslo smrť: Dve školáčky (†12) sa utopili!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: inmagine.com)

ZHANGZHOU - Najlepšie kamarátky z Číny skočili do rybníka a utopili sa. Verili, že im smrť umožní cestovať v čase. Napísali to vo odkaze, ktorý po sebe zanechali.

Dve dvanásťročné školáčky spáchali za úplne bizarných okolností samovraždu a čínska vláda z ich úplne zbytočnej smrti viní televíziu. K tragickej udalosti došlo po tom, čo jedno z dievčat stratilo kľúče od domu.

V liste, ktorý za sebou zanechali, Xiao Mei a Xiao Hua píšu, že Xiao Hua sa kvôli strateným kľúčom strašne bála trestu. Rozhodla sa preto radšej zabiť, pretože v populárnom televíznom programe videla, ako ženy, ktoré zomrú pri dopravnej nehode alebo ich zrazí blesk, po smrti cestujú časom.

Nerozlučné kamarátky sa rozhodli ukončiť svoj život spoločne s presvedčením, že ich to prenesie do doby dynastie Čching, ktorá v Číne vládla medzi rokmi 1644 až 1911. List na rozlúčku nechali v školskej lavici. Potom skočili do rybníka, v ktorom sa utopili.

Ich smrť vyvolala vášnivú debatu o čínskych televíznych programoch, v ktorých sa po smrti cestuje časom. Vláda ich plánuje definitívne zakázať.

"Deti sú zvedavé, mnohým veciam veria a veľa ich chcú vyskúšať. Ich sklony k napodobňovaniu toho, čo videli v televízii, ale niekedy vedú k nesmierne tragickým koncom. Tie programy by mali byť deťom neprístupné," uviedla pre server shanghaiist.com riaditeľka čínskeho výskumného centra zaoberajúceho sa deťmi Sun Yunxiao.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu