Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Trpký koniec života: Starenku s ihlou v bruchu čaká už len utrpenie

ilustračné foto
ilustračné foto

PRAHA - Má 93 rokov, ale taký smutný koniec života si nezaslúžila. Hedvigu Krajčiovú (93) z českého Přerova sužujú veľké bolesti pre chirurgickú ihlu, ktorú jej v bruchu zrejme zabudli lekári. Vzhľadom na vek a zdravotný stav už ale ďalšia operácia nie je možná. Starenku tak zrejme čaká už iba utrpenie.

"Mamička bola v apríli 2005 na operácii so zauzlením čriev v opavskej nemocnici. Do tej doby nemala žiadne problémy. Potom to ale začalo," povedala pre Blesk jej dcéra. S matkou absolvovala rad vyšetrení, lekári však nedokázal príčinu bolestí odhaliť.

V novembri 2006 v přerovskej nemocnici zistili šokujúcu vec. Röntgen odhalil v ľavej hornej časti zabudnutú chirurgickú ihlu. Dcéra je presvedčená, že ihlu v matkinom bruchu nechali opavskí lekári a žiada odškodnenie. Opavská nemocnice však pochybenie odmieta.

"Revíziou dokumentácie bolo zistené, že kovový tieň v tvare kosáka bol nájdený už na RTG z 24. 4. 2005, teda pred operačným zákrokom v Sliezskej nemocnici v Opave. Z toho vyplýva, že predpokladaná operačná ihla nebola v dutine brušnej zanechaná v súvislosti s operáciou z 24. 4. 2005," povedal riaditeľ opavskej nemocnice Milan Cvek.

"Tomu neverím. Mamička síce bola v sedemdesiatych rokoch na operácii s pruhom, ​​ale nemala žiadne ťažkosti. Až práve po opavskej operácii," konštatovala dcéra a dodala: "Keď tam teda ihlu pred operáciou videli, prečo ju nevybrali? Teraz už možnosť na vybratie nie je, mamička by operáciu asi neprežila."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu